Devamı
Devamı
Devamı
Devamı
Devamı
Devamı
En Başa Dön

Süt Dişleri ve Önemi


Süt dişleri; 6. Aydan itibaren sürmeye başlar, çocuk 2.5 yaşına geldiğinde sürme tamamlanmış olur. Ancak, genetik faktörler sebebiyle daha geç veya erken sürmeleri de söz konusu. Süt dişleri tamamlandığında ağızda 8 kesici, 4 köpek, 8 azı dişinden oluşan 20 süt dişi vardır.  Süt dişlerinin birinci görevi çocuğun beslenmesini sağlamaktır.

Ayrıca konuşmanın düzgün gelişimi de süt dişlerinin varlığına bağlıdır. Süt dişleri, kapladıkları alanı kendilerinin yerine gelecek olan kalıcı diş için korumakta ve kalıcı diş sürerken ona rehberlik yapmaktadırlar. Süt dişi erken çekildiği zaman bu doğal yer tutuculuk fonksiyonu da ortadan kalkmaktadır.

Sevgili anneler ve babalar, süt dişlerinin yerine yenisi gelecek düşüncesiyle bakımının ve tedavisinin ihmal edilmesi çok büyük bir hatadır. Çünkü, kalıcı dişlerin sağlıklı olması için süt dişlerinin bakımının ve tedavisinin ihmal edilmemesi gerekir.

Süt dişleri; 6.aydan itibaren sürmeye başlar. Çocuk 2.5 yaşına geldiğinde sürme tamamlanmış olur. Ancak, genetik faktörler sebebiyle daha geç veya erken sürmeleri de söz konusu olabilir.

Diş Çıkarma Belirtileri

  Dişetlerinde kızarıklık, kaşıntı, şişme,

  Tükürük akışında artış,

  Sert cisimleri ısırma isteği,

  İştahsızlık ve huzursuzluk olarak görülebilir.

Anne ve Babanın Yapması Gerekenler

  Bebeğin dişetlerini soğuk bir bezle temizlemek,

  Bebeğe soğuk diş kaşıyıcıları vermek,

  Bebeğe dişhekimi kontrolünde ağrı kesici pomadlar kullandırmaktır.

Bizi Takip Edin !